CONSILIUM 2015 MIGRANTE

Consilium 2015 Migrante

Lansering i små partier 

100% Cesanese från Olevano Romano, Lazio.

Här strax utanför Rom, i Olevano Romano har druvan Cesanese odlats sedan kejsar Neros tid.

Kullarna var täckta av skog och namnet Cesanese kommer av ”caese” som betyder ”en plats av fällda träd”

Små plotter delades upp i kullarnas sluttningar där träden fick ge plats för druvodling.

2000 år senare föddes den lilla vingården Migrante.

Tre hektar Cesanesedruvor av högsta kvalitet som tidigare sålts började tas om hand om av familjen under eget namn; AZIENDA AGRICOLA MIGRANTE.

Gården med tre hektar druvodling cirka 400 meter över havet, mot syd har tre olika lägen. Mikroklimatet är perfekt för druvan och de olika vingårdslägen tillåter odling av tre olika varianter av druvan Cesanese tack vare olika vindförhållanden från en plott till en annan. Jordmånen består av kalkrik lera.

Gården är inte ekologiskt certifierad men kemikalier används inte på något sätt. Arbetet sker med respekt för jorden, platsen, naturen och traditioner.

Konstgödsel använd inte och klöver, bönor och andra grödor odlas i vingården för att bidra till naturlig gödsling med humus, dränering av jorden tack vare långa rötter som luckrar upp jorden och ger naturlig näring.

Druvorna handplockas och läggs i små korgar för att inte krossas på väg till vinkällaren.

Neutral jäst av vete används, jäsningen pågår i 10-15 dagar i en temperatur av cirka 24 grader.

Sedan mognar vinet ett år i ståltank.

Minimalt med sulfiter tillsätts, mindre än 10 mg / liter.

Vinet filtreras inte och genomgår ingen stabilisering och därför finns i botten av flaskan och runt korken ett sediment av vinkristaller.

Vinet släpps fyra år efter skörd.

 

 

Luciana och Lorenzo Migrante

Lorenzo arbetade som lastbilschaufför när han träffade Luciana i början av 2000 – talet.

Hon bodde på en vingård där allt kretsade kring druvor. Det var tuffa tider, alla druvor såldes och det var familjens enda inkomstkälla.

När Lorenzo träffade Luciana var han till en början helt ointresserad av druvorna.

Men sakta men säkert växte en nyfikenhet fram och insikten av att gården hade druvor som kunde producera vin av hög kvalitet gjorde att Lorenzo och Luciana kastade sig ut och satsade allt – på att göra sitt eget vin under eget namn. Och passionen för vinodling har bestått hos Lorenzo som idag ägnar hela sin tid i vingården.

Han är autodidakt, och han menar att det bästa sättet att lära sig är att vara ute i vingården och i källaren och lära känna jorden och förutsättningarna.

Han säger att ”stark kärlek till jorden kan inte ge annat än fin frukt”.

7500 flaskor producerades 2015.